En fjelltur langt fra normalen

Dagen startet klokken 06:00. Selv om jeg var noe trøtt, måtte jeg komme meg opp for allerede klokken 07:30 skulle jeg bli hentet. Jeg pakket baget og sto klar ti minutter før jeg ble hentet.
Etter å ha pakket bilen med alle sakene mine, var jeg klar for en lang dag i bilen.
Planlagt rute var Gardermoen ? Beitostølen ? Hønefoss og deretter kutte over mot Kongsberg/ Rjukan. Denne planen gikk ikke helt som planlagt. Etter at vi hadde forlatt Beitostølen, lurte vi på om det ikke gikk an å ta en annen rute, en kortete rute over til Rjukan. Vi Googlet adressen, og la denne inn på GPS ?en.

 

Det skulle ta ca. 4 ½ time å kjøre til Rjukan. Dette ville gi oss kortere strekning og kjøretid. Verken mamma eller jeg hadde kjørt den ruten noen gang, så vi ante ikke hva vi hadde foran oss.
Fra Leira i Valdres til Gol, deretter til Golsfjellet mot Geilo, over Kikkut, Skurdalen, Skurdalsåsen, Dagali og før vi kjørte ned fra Vasstulan, var vi på 1100 meter over havet. Solen skinte og selv om veiene bar preg av at det hadde regnet mye, gikk turen over alle fjellpartier over all forventning.

Da vi kjørte ned i Nore og Uvdal kommune, ble det en liten kjørepause. Her var det en stavkirke som tok vår oppmerksomhet og vi tok noen bilder før vi kjørte videre.

 

Før vi kom til Vegglifjellkirke, ble vi oppmerksomme på et fossefall som jeg brukte noen sekunder på å bestemme meg for om jeg skulle ta bilder eller ikke. Dette resulterte i at jeg måtte løpe tilbake ca. 300 meter langs veien. Det var en tett og mørk skog, så jeg løp virkelig med hjertet i halsen. Men hva gjør vel ikke en fotograf for et fint bilde? Jeg var så fornøyd da jeg kom heseblesende ut av skogen igjen. Satte meg så inn i bilen, og kjørte resten av veien til Rjukan.

 

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Lillian Maria

Heisann! Mitt navn er Lillian Maria Langseth. Jeg er 26 år og kommer fra et lite sted som heter Gjerdrum. Her kan du lese om livet mitt, turene til Amerika, trender, trening og mine tanker rundt aktuelle temaer. Håper du liker bloggen, og legg gjerne igjen en kommentar :)

lillian.la@hotmail.com
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits