Uken etter trekking av visdomstenner. ( Noen tips til deg som skal fjerne)

My story. 

Søndag sist uke dro Nikolai og jeg til Sverige for å handle litt. På veien hjem begynte jeg å få vondt i visdomstannen min nede på venstre side. Det var ikke så ille at jeg følte jeg måtte få den ut der og da, så jeg lot deg ligge. Dagen etter hadde jeg så vondt, så jeg ringte tannlegespesialisten jeg var hos da jeg fikk ny tann i 2009. Jeg visste at han var utrolig dyktig og vurderte ikke å ringe noen andre enn han. Jeg fikk da beskjed om at jeg kunne komme inn neste tirsdag. Der og da sa jeg ja, og var fornøyd med å få time. Morningen etter våknet jeg av smerte og ringte tilbake så fort de åpnet. Jeg fortalte de hvordan jeg hadde det, og fikk akutt time.

Etter noen timer var visdomstannen oppe trukket, for den klemte både på tannkjøttet og presset på tannen under som var betent. Tannlegen som jeg da var hos prøvde å få ut tannen nede når jeg først var der, men hun fikk den ikke ut. Hun prøvde å nappe den ut to ganger uten hell. Jeg dro derfra med et lite håp om at det skulle bli litt bedre. Men det ble bare vondt verre.
Jeg var nesten helt overbevist om at det var visdomstannen oppe som var årsaken for smertene jeg hadde på torsdagen, og godtok smertene, fredagsmorgen var jeg helt ødelagt og ringte til tannlegespesialisten og fortalte igjen hvordan det lå an. Han fortalte meg at så fort jeg hadde tid skulle jeg komme tilbake så han kunne trekke tannen med en gang. Jeg ble så glad, og slang på meg jakken, løp ut døren og satte kursen mot Nittedal. Da jeg kom frem tok det ikke lang tid før jeg satt i tannlegestolen og klar for å trekke tannen. Da tannen var ute ble jeg overlykkelig. Jeg spurte om jeg kom til å ha noe smerter siden tannkjøttet var så betent. Så snill som han er så sier han: Det kommer til å gå helt fint, ta smertestillende kun når du trenger det.
Jeg tenkte ikke stort over det og gikk glad og fornøyd tilbake til bilen.
Timene gikk og bedøvelsen gikk sakte men sikkert bort. Smertene begynte å eskalere og jeg begynte å ta Paracet. Smertene var helt uutholdelige og da helgen var over hadde jeg hatt en inntak på over èn eske med. Jeg ringte tilbake til Tannlegespesialisten og spurte om det var vanlig at man skulle ha så sinnsykt vondt.
Jeg ble spurt om jeg tok Pencilinen, og det gjør jeg jo.
Så skylte han hullet hvor visdomstannen satt og fortalte meg at nå skulle jeg smake på noe jeg aldri kommer til å glemme. Jeg ble en smule skeptisk da jeg så en liten tøybit snurret i en gul guffe. Det er det sterkeste jeg har smakt i hele mitt liv. Munnen fyltes med spytt, og jeg spurte om jeg kunne få spytte ut. Det fikk jeg lov til, men det skulle ikke skylles med vann. Jeg tenker at det er som å ha 80-90% alkohol, (uten at jeg vet hvordan dette er), og en ettersmak av uber sterk nellik.
Jeg spurte hva det var i den og da svarte han at det var en blanding av: smertelindrende, betennelsesdempende og bakteriedrepende- middel. Jeg gikk med denne dotten nede i hullet i 2 timer før jeg fikk tatt den ut. Smertene var helt borte resten av kvelden og jeg følte at jeg oppe å skyene. Men var også veldig klar over at smertene kan komme tilbake.

 

Da jeg våknet i dag hadde jeg noe smerter, men ikke i nærheten av hvordan det var tidligere. Jeg kjenner at kroppen er helt utslitt og trenger noen dager på å komme meg til hektene igjen. Jeg har hatt kjempe lyst til å skrive hver eneste dag, men jeg har ikke hatt ork eller hode på rett plass til å faktisk kunne sette meg ned å skrive.

Jeg ville gjerne dele noen tips til dere som skal trekke visdomstenner.
Gå til legen din å få skrevet ut: smertestillende (Paralgin Forte) Jeg ble så frustrert over at Paracet ikke funket.
Vær obs på at det blir suppekurer noen dager, og mer enn 2 måltider er vanskelig å klemme i seg. Det er så vondt å spise at man vegrer seg. Kroppen min ga ikke sult signaler engang, antagelig pga. smertene som gjorde at bare tanken på å spise bød meg imot.
En pose med is, eller fryste erter kan også hjelpe litt på en hoven og vond kjeve.
Jeg hadde også feber i noen dager, så å ta det helt med ro og gjøre minst mulig er det aller beste.Følg galskapen på Snapchat: Lillianmariala

Kommentarer

Martine

09.06.2015 kl. 18:38
ææ! Gruer meg til mine visdomstenner kommer.. tannlegen er ikke noe gøy!

Lillian Maria

09.06.2015 kl. 21:55
Martine: Det går bra, så lenge du tar litt forhåndsregler. :) Jeg har aldri hatt tannlegeskrekk eller vært redd for å gå til tannlegen. Et mega tips: Gå dit FØR det gjør vondt!! Mitt aller aller beste tips! Da slipper du mye billigere unna når det kommer til smerter i etterkant! :)
lag deg en super uke! :D
Legg igjen en kommentar
Lillian Maria

Heisann! Mitt navn er Lillian Maria Langseth. Jeg er 26 år og kommer fra et lite sted som heter Gjerdrum. Her kan du lese om livet mitt, turene til Amerika, trender, trening og mine tanker rundt aktuelle temaer. Håper du liker bloggen, og legg gjerne igjen en kommentar :)

lillian.la@hotmail.com
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits