Et bedre alternativ enn lys sjokolade!

Dette innlegget føler jeg kanskje går litt mot hva jeg har gått ut offentlig og sagt, men jeg har fortsatt ikke spist sukker i den form at jeg har fått cravings eller lyst på mer etter å ha smakt. Denne følelsen har jeg ALDRI i hele mitt liv sittet igjen med før. 

Yes, etter hele 4 måneder uten noe som helst godterier og søtt tenkte jeg at vi,(mamma og jeg), skulle unne oss hjemmelagede "Bounty" uten sukker i går.
Det er laget av kokosmelk/fett, kokosmasse og 85% sjokolade.

Nå tenker jeg at det er flere som tenker:.. jaja, der sprakk hun, det tok jo ikke lang tid. Da jeg sto og lagde disse sjokoladene i går med kokos, hadde jeg ikke lyst til å spise de. Ikke fordi de ikke så gode ut, men fordi sukkersuget er helt borte. Jeg har ikke lyst på sukker lenger. Ikke litt en gang. Jeg spiste én bit, den var bitter, og ikke søt som mange forventer da de spiser sjokolade. Jeg fikk heller ikke lyst til å spise en eller ti til heller, noe jeg før ville ha gjort. Jeg vet at det står en masse av de igjen i kjøleskapet, men jeg har ikke lyst på i dag heller. Denne følelsen skulle jeg ønske jeg hadde for mange år siden. For jeg har spist mye sjokolade og godteri opp igjennom årene.
For deg som ikke ønsker et blodsukker som oppleves som en Berg-og-dal-bane, er dette noe du kan prøve.

Vil gjerne dele oppskriften med dere, for dette var ikke søtt og du får heller ikke lyst på alle sammen på en gang, og ikke minst lages de på 1-2-3.
PS. Selv om jeg som mange andre kaller denne for Bounty, så er det bare fordi at de kan ligne i utseende, men den smaker ikke som Bounty!

 

♥ 85% bitter
1 boks kokosmelk
150-200 gram kokosmasse
100-200 g 85 % sjokolade

1. La kokosmelken stå kaldt, og bruk kun det faste kokosfettet fra melken. Varm fettet på lav varme i en kasserolle.

2. Bland i kokosmassen. Deretter legger du massen på et firkantet fat eller lignende, bruk en slikkepott til å jevne den ut. Del massen utover med en høyde på ca. 1 cm. slik at du får litt størrelse på ?Bountyen?. Sett dette i kjøleskapet til det blir stivt.

3. I mellomtiden smelter du sjokoladen i et vannbad.
Når kokosmassen har stivnet deler du den i biter før du dypper den i sjokoladen, sett de så på et fat med bakepapir og deretter tilbake i kjøleskapet noen minutter slik at sjokoladen stivner.
Jeg brukte en gaffel til å dyppe med.


 


 

 

 

 

 

Kommentarer

sammegreia

26.04.2015 kl. 09:56
Så utrolig smart! Jeg har snart bursdag så dette skal jeg jeg prøve!

Hadde satt pris på om du hadde sjekket innom vår blogg:)

Lillian Maria

26.04.2015 kl. 11:23
sammegreia:
Dette er absolutt noe du kan ha i et bursdagsselskap. :)
Ha en fin søndag!
Legg igjen en kommentar
Lillian Maria

Heisann! Mitt navn er Lillian Maria Langseth. Jeg er 26 år og kommer fra et lite sted som heter Gjerdrum. Her kan du lese om livet mitt, turene til Amerika, trender, trening og mine tanker rundt aktuelle temaer. Håper du liker bloggen, og legg gjerne igjen en kommentar :)

lillian.la@hotmail.com
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits