Avstandsforhold #2

Det er ingen hemmelighet at å være i et avstandsforhold til tider kan være hardt. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om akkurat dette og fikk flere kjempe hyggelige tilbakemeldinger hvor jeg blant annet fikk vite at jeg ikke var alene. Jeg vet jo at jeg ikke er alene om det, men at det var flere som fortalte at de var i samme situasjon gjorde det litt lettere å godta at sånn er det. Det er jo verst de dagene jeg er sliten og trøtt. Det jeg prøver å gjøre da er å sysselsette meg med noe. Ikke sitte å surve, for det hjelper ingen verdens ting! Vi er allerede i mars og det er nå to måneder siden jeg så Nikolai sist. Og det er to måneder til før vi ser hverandre igjen. Men da, når Mai måned står for tur, så er det ikke noe avstandsforhold lenger. For da kommer han endelig hjem for alltid!! Tror du jeg gleder meg eller? Hehe. Siden jeg vet det er fler der ute som er i et avstandsforhold tenkte jeg å komme med noen små råd. 
Ikke ha hemmeligheter

Ærlighet er viktig i ethvert forhold, men spesielt i et som skal vedlikeholdes fra forskjellige byer eller land. 
Vær oppriktig om hvordan du føler det - spesielt dersom du blir engstelig eller sjalu. 
Ring hverandre når dere kommer hjem etter en kveld ute, fortell hverandre at dere savner hverandre, og unngå å snakke om hendelser eller personer som kan gjøre den andre unødig bekymret. 

Overrask hverandre

I avstandsforhold så er rutiner faktisk en positiv ting: Da kan du nemlig glede deg til den neste telefonsamtalen og det neste besøket fordi du vet når det skjer. 
Men innimellom bør dere anstrenge dere litt mer og ta en spontan telefon, sende en melding eller mail, eller dra på overraskelsesbesøk for de som har mulighet til det.

Planlegg daglige samtaler

Å snakke sammen hver dag er det som holder kommunikasjonen i gang, og å fortelle hverandre om dagens bagateller gjør forholdet sterkere. Med tekstmeldinger, Skype, mail og chat er det ingen unnskyldning for ikke å oppdatere hverandre slik at dere føler nærhet og lojalitet til hverandre.

Stol på hverandre

Forpliktelse innbyr til tillit, og så lenge dere opprettholder noen rutiner vil det ikke være så vanskelig å stole på hverandre. Men tillitt betyr også at man må la tvilen komme den andre til gode. Hvis han sier han skal ringe klokka seks, men ikke ringer før sju, så skal du ikke tro at han bruker tiden sin på en singel, pen dame på jobben - da skal du tro at han bare er blitt heftet i et møte. Selv om fantasien i slike situasjoner kan spille deg et puss så behøver du ikke høre på den.
Vær sosial

Hvis det er lørdag kveld og du tilbringer den sammen med katten bare fordi kjæresten din bor et stykke unna - ja, da er det på tide å ta grep. Sørg for at du har et eget liv fylt med venner og moro, for det kan ikke være opp til ham å underholde deg så lenge han ikke er i nærheten. Og hvis du bare sitter og venter på at han skal ringe så blir du altfor avhengig av ham - og antakelig bare trist og rastløs.
Sett en endelig dato

 

Hvor lenge er for lenge å være i et avstandsforhold? 
Vel - det avhenger av deg, kjæresten din, og situasjonen dere er i, men på ett eller annet tidspunkt må dere jo bo i nærheten av hverandre. Det må jo være et lys i enden av tunnelen. 
Hvis du er i et nytt forhold så kan dette vært et ømtålig tema å ta opp, men si i hvert fall noe om at dere må snakke om det etter hvert.
Sett gjerne en deadline, og bestem dere for at om for eksempel 3 eller 6 måneder skal dere ta opp temaet igjen og tenkt litt framover.

Kommentarer

Madde K.K

01.03.2015 kl. 21:50
So true! Har et avstandsforhold selv og det kan bli ekstremt vanskelig til tider, men rådene dine er virkelig fornuftige og riktige :)

Ønsker deg en herlig uke :)

Lillian Maria

02.03.2015 kl. 00:56
Madde K.K: Er du det?:) Jeg tar gjerne i mot tips fra deg om du har noen bra på lur! Er inne i en periode nå som suger skikkelig fordi savnet er til å føle på! I morgen skal jeg dog gå en lang ski tur. :)
Tusen takk!
Ha en super uke du også!! :)
Legg igjen en kommentar
Lillian Maria

Heisann! Mitt navn er Lillian Maria Langseth. Jeg er 26 år og kommer fra et lite sted som heter Gjerdrum. Her kan du lese om livet mitt, turene til Amerika, trender, trening og mine tanker rundt aktuelle temaer. Håper du liker bloggen, og legg gjerne igjen en kommentar :)

lillian.la@hotmail.com
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits