Livsstil ikke en diett

Trening har alltid vært en del av hverdagen min. Det er viktig for meg å ha en indre og ytre balanse og treningen og kostholdet gjør at jeg er mer rustet til å takle livets utfordringer. Derfor har jeg nå endret kostholdet ved å kutte ut all raffinert sukker. Dette har jeg skrevet om tidligere også. Jeg synes det er et viktig tema fordi effekten det har gitt meg og min kropp ønsker jeg at flere også kan oppleve og ikke bare lese eller høre om, men faktisk oppleve og føle på sin egen kropp.

For mange er trening et ork og motivasjon er ikke tilstedeværende på noen måte.

Selv trener jeg ikke på Sats, Elixia, Gold?s gym eller noe annet treningssenter som koster deg 7000 i året. Jeg trener hjemme i min egen stue, går på ski, jogger eller går turer. Dette er gratis og de 7000 kr du gir i fra deg hver eneste måned kan du heller spare til noe du ønsker deg. Gi deg selv en belønning når du for eksempel har nådd en av dine delmål!  Det går an, det eneste som stopper deg fra å oppnå et mål er kun deg selv! Det er ikke lett å gå ut av komfortsonen sin, men ta et steg av gangen så er jeg overbevist om at du kommer til å være kjempe stolt når økten er overstått!

Jeg trener ikke fordi jeg må, men fordi jeg elsker trening. Nå på vinteren er det ski som gjelder for meg. Et av mine mål er å gjøre det bra i et skirenn. Hva er ditt første delmål?
Før du skal sette deg mål er det viktig at du tenker over hva som er realistisk i forhold til  tid, motivasjon og hvilket nivå du er på i dag. Mange begynner der venninna eller kompisen er, og kjører seg selv altfor hardt. Dette orker ikke kroppen over lengre tid og vil begynne å gi deg signaler om at nå må du endre på treningen din. Enten det er vekter, hurtighet, langdistanseløp osv. Start på ditt nivå!

 
 

Jeg anbefaler deg å ha delmål som gir deg mestringsfølelse. Mestring gir økt selvtillit og selvfølelse og dermed får du samtidig en bedre mental helse enn om du skulle sette deg mål du aldri klarte nå. Ja, det langsiktige målet bør gjøre at det bruser litt i blodet, du trekker på smilebåndene når du tenker på det, men samtidig bør det være realistisk å gjennomføre.

Kommentarer

Synne Rindal

23.01.2015 kl. 22:05
Stå på!! :)

Lillian Maria

23.01.2015 kl. 22:06
Synne Rindal: Det skal jeg. Og det må du også gjøre!! :)

Kristian Myrmæl

24.01.2015 kl. 09:15
Klok dame!

Ski er livet mitt nå om vinteren , helt herlig!

Om sommeren er det sykkel :) Deltok faktisk i mitt første sykkelritt i fjor sommer,.

Har blogg jeg også, du er hjertlig velkommen innom :)

MVH

Kristian

Lillian Maria

24.01.2015 kl. 12:49
Kristian Af Myhrmælld: Syklet Lillehammer- Oslo i 2011. Har store planer om å gjøre det igjen en gang! Nå er det skirenn som står for tur denne vinteren!
Ha en fin skisesong og lykke til på rittet!

27.01.2015 kl. 22:48
Det finnes da vel ikke et trenings senter som koster 7000 hver måned ??

Lillian Maria

28.01.2015 kl. 15:45
Anonym: Nei, men per år.

Lillian Maria

28.01.2015 kl. 15:46
Lillian: Det står også det i innlegget. Per år!
Legg igjen en kommentar
Lillian Maria

Heisann! Mitt navn er Lillian Maria Langseth. Jeg er 26 år og kommer fra et lite sted som heter Gjerdrum. Her kan du lese om livet mitt, turene til Amerika, trender, trening og mine tanker rundt aktuelle temaer. Håper du liker bloggen, og legg gjerne igjen en kommentar :)

lillian.la@hotmail.com
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits